KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU AYDINLATMA METNİ

ATLANTİS AVM Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Politikası‘nı indir.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU AYDINLATMA METNİ 

Değerli İlgili,

Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek amacıyla kabul edilen 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ; 7 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmış ve ilgili yürürlük maddesi uyarınca anılan kanunun 8 inci, 9 uncu, 11 inci, 13 üncü, 14 üncü, 15 inci, 16 ncı, 17 nci ve 18 inci maddeleri 07 Ekim 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

Atlantis Alışveriş ve Eğlence Merkezi olarak (“Atlantis AVM” veya “Şirket”), kişisel verilerinizin güvenliğinin sağlanmasına önem veriyoruz. Kişisel verileriniz Atlantis AVM tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“KVKK”) yer alan temel ilkelere ve kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak işlenmekte, muhafaza edilmekte ve korunmaktadır. Bu amaçla, verilerin korunması için her türlü önlemi alan ve azami hassasiyet gösteren bir şirket olarak, kişisel verilerinizin işlenmesi hususunda sizleri bilgilendirmek isteriz.

Bu doğrultuda, kişisel verileri metinde yazan ancak bunlarla sınırlı olmayan bir şekilde elde edilecek, kaydedilecek, depolanacak, işlenecek, saklanacak, kullanılacak, aktarılacak ya da devralınacak AVM ziyaretçileri, AVM şirket hissedarları, şirket yetkilileri, şirket çalışanları, çalışan adayları, iş ve/veya hizmet ilişkisi içinde olduğumuz kurumlar, kurumların çalışanları, hissedarları ve yetkilileri, ziyaretçiler ve ilgili diğer tüm üçüncü kişiler bakımından işbu Aydınlatma metni düzenlenmiş bulunmaktadır.

 

1.    Kişisel Verileri İşleme İlkelerimiz

Kişisel verileriniz tarafımızca aşağıdaki ilkeler ışığında işlenmektedir:

a)    Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,

b)    Doğru ve gerektiğinde güncel olma,

c)    Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,

ç) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma,

d) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme.

 

2.    Aydınlatma Yükümlülüğü

KVKK Madde 10, veri sorumlularına, verileri işlenen ilgili kişilerin bu hususta onayları alınırken aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesini aramaktadır. İlgili madde kapsamında “veri sorumlusu” sıfatını haiz Atlantis AVM “ilgili kişileri”:

a)    veri sorumlusunun ve varsa temsilcisinin kimliği,

b)    kişisel verilerin hangi amaçlarla işlendiği,

c)    işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği,

d)    kişisel verilerin toplanmasının yöntem ve hukuki sebepleri,

e)    ilgili kişinin KVKK Madde 11 uyarınca veri sorumlusuna yöneltebileceği hakları konusunda bilgilendirmektedir.

Söz konusu bilgilendirme, işbu Aydınlatma Metni ile gerçekleştirilmekte olup açıklamalarımız aşağıda yer almaktadır.

 

3.    Kişisel Verilerin Toplanması, Yöntemi, Sebebi ve İşlenmesi, İşleme Amaçları, Hukuki Sebepleri:

Kişisel verileriniz, ancak açık rızanız ya da aşağıda belirtilen kanuna uygunluk hallerinden birinin varlığı halinde işlenmektedir. Bunlar;

⦁    Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

⦁    Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin, kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,

⦁    Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

⦁    Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,

⦁    İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,

⦁    Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

⦁    İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması halleridir.

Kişisel verileriniz; Atlantis AVM tarafından sunulan hizmetlerden yararlanan, iş ve/veya ticaret ilişkisi içerisinde bulunan kişilerin her türlü hukuki güvenliğinin temini için gerekli çalışmaların yapılması, Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini, alışveriş merkezi güvenliğinin sağlanması, müşteri ilişkilerinin yürütülmesi, müşteri iletişim bilgilerinin güncellenmesi, mali yükümlülüklerin yerine getirilmesi, reklam ve tanıtım faaliyetlerinde bulunulabilmesi, müşteri şikayet ve ihtiyaçlarının analiz edilebilmesi amacıyla ve KVKK Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 5. maddesinde belirtilen veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünün yerine getirmesine dayalı olarak; sağlanılan hizmet, iş ve/veya ticari faaliyetlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilecek olmakla birlikte; internet sitesi, e-posta, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar, pazarlama çalışmaları, Etkinlik, organizasyon ve çekiliş esnasında doldurulan formlar, kart başvuruları, güvenlik kameraları, müşteri şikayet formları, AVM Otoparkı plaka görüntüleri Alışveriş Merkezi ile iş ve/veya ticaret ilişkisi içerisinde bulunan gerçek ve/veya tüzel kişiler ile bu kişilerle birlikte ve/veya adına çalışan kişiler tarafından kişisel verilere ilişkin bilgilendirme yapılması, Alışveriş Merkezi birimleri ve ofislerinde çalışmak üzere iş başvurusu ile ve/veya çalışmaya başlanması sebebiyle, veri sahibinin kişisel verileri ile ilgili bilgilendirme yapması aracılığı ile sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanabilmektedir.

Şirketimiz, Kanun’a uygun olarak toplamış olduğu kişisel verilerin korunması ve işlenmesi hususunda, Kanun ve ilgili sair mevzuatta belirlenen genel ilkeler çerçevesinde hareket eder. Şirketimiz, işbu verilerin korunması ve işlenmesi sırasında Kanun’un 4. Maddesine uygun bir şekilde, her türlü kişisel veri işleme sürecinde, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun davranacak ve orantılılık ilkesinin gereklerini gözetecek, işlediği her türlü kişisel verinin doğru ve güncel olmasını sağlayacak ve bu doğrultuda gerekli tüm tedbirleri alacak, veri işleme faaliyetlerini ancak belirli, açık ve meşru amaçlarla sınırlı tutacak, elde ettiği kişisel verileri ancak işlendiği amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işleyebilecek, kişisel verileri ancak belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesi için elverişli olduğu takdirde işlenebilecek ve bu amaçlar sonradan ortaya çıkması muhtemel ihtiyaçların karşılanması için genişletilemeyecek olup; bu ilkelere uygun davranacağını beyan ve taahhüt etmektedir.

 

4.    İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz; Şirketimiz tarafından sunulan hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması, sunulan hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi, Şirketimizin ve Şirketimizle iş ve/veya ticaret ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini (Şirketimiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonlar, Şirkete ait lokasyonların fiziksel güvenliğini ve denetimini sağlamak, iş ortağı/müşteri/tedarikçi/taşeron (yetkili veya çalışanları) değerlendirme süreçleri, itibar araştırma süreçleri, hukuki uyum süreci, denetim, mali işler vb.), Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması ile Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini amacıyla, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, Şirket yetkililerine, hissedarlarımıza, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerine doğrultusunda yurt içine ve/veya yurt dışına, veri sahibinin açık rızası ile ve/veya aynı maddelerde belirtilen hallerden bir veya birkaçının varlığı halinde açık rıza aranmaksızın aktarılabilmektedir.

Yukarıda belirtilen amaçlarla, kişisel verilerinizin aktarılabileceği kişi / kuruluşlar ; mevzuat hükümlerinin izin verdiği ve/veya zorunlu kıldığı kurum veya kuruluşlar ile bağlı ortaklıklarımız ve/veya doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimiz, Jones Lang Lasalle Gayrimenkul Hiz. Tic. A.Ş. ve faaliyetlerimizi yürütmek üzere sözleşmesel olarak hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız, her türlü kişisel verilerinizin muhafazası, yetkisiz erişimlerin önlenmesi ve hukuka aykırı olarak işlenmelerini önlemek gibi veri güvenliği tedbirlerinin alınmasında sorumlu olan diğer üçüncü kişilerdir.

 

5.    İşlenen Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi ve Anonimleştirilmesi

Şirketimiz ve/veya Şirketimizin işbirliği içinde olduğu veya yetkilendirdiği temsilciler dahil gerçek ve tüzel kişiler, KVK Kanunu’nun 1. Ve 2. Maddeleri uyarınca toplanan kişisel verileri, ilgili mevzuatlar uyarınca işbu verilerin daha uzun süre muhafaza edilmesine cevaz verilen veya zorunlu tutulan haller saklı kalmak kaydıyla; Türk Ceza Kanunu’nun 138. maddesine ve KVK Kanunu’nun 7. Maddesine uygun olarak, mevzuatta öngörülen ve işbu Aydınlatma Metninde belirtilen işlenme amaçlarının gerektirdiği süre boyunca muhafaza etmektedir. Kişisel verilerin işlenme amacının ortadan kalkması hâlinde re’sen veya veri sahibinin talebi üzerine işbu veriler Şirketimiz tarafından silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

 

6.    Kişisel Veri Sahibinin KVK Kanunu’nun 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Aydınlatma Metninde düzenlenen ve/veya KVKK’da belirtilen ve/veya belirtilecek yöntemlerle, Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Şirketimiz tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

⦁    Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

⦁    Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

⦁    Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

⦁    Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

⦁    Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

⦁    KVKK’nın ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini

veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

⦁    İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

⦁    Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

 

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVKK’nın 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi www.atlantisavm.com.tr adresindeki formu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Kardelen Mah. Başkent Bulvarı No:224 K:2 Batıkent/Ankara adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya KVKK’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir, ilgili formu kayıtlı elektronik posta adresinizden; güvenli elektronik imzanız ya da mobil imzanız ile info@atlantisavm.com.tr adresine ya da var ise daha öncesinde şirketimize bildirdiğiniz ve şirketimiz sistemlerinde kayıtlı olan mail adresiniz kanalı ile info@atlantisavm.com.tr adresine mail yolu ile iletebilirsiniz.

 

 

Çerez Kullanımı
Bu web sitesinde kullanıcı deneyimini geliştirmek, web sitesinin verimli çalışmasını sağlamak ve istatistiksel verileri izlemek amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek bu çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Çerez kullanımımıza ilişkin detaylı bilgi almak ve çerez tercihlerinizi yönetmek için lütfen tıklayın

Kabul Ediyorum